Xerrades d'educació ambiental per escoles

Disfruta la natura amb Monatur

En general, la nostra societat no ha mostrat un gran interès ni cap al medi ambient, ni cap a la situació a la qual s’ha vist abocat, encara que siguem els principals responsables.

Si la societat no li dóna la importància adequada, els infants tampoc en són conscients. L'escola és un dels dos pilars bàsics de l'educació, juntament amb la família, essencials en el desenvolupament dels infants. Per aquest motiu, l'escola és l'escenari idoni per l'educació ambiental. Moltes vegades no hi ha les eines o els coneixements per poder realitzar una sensibilització apropiada, i, per aquesta raó, oferim xerrades d'educació ambiental a l'aula a diversos nivells d'educació.

Aquestes consisteixen en sessions teòriques d'una hora - hora i mitja, centrades en un tema del medi ambient en concret.

El tema de la xerrada pot ser un dels proposats a la nostra pàgina o de qualsevol del vostre interès, es poden fer a mida segons la vostra programació curricular.  • Existeixen les plantes sense clorofil·la?: Tots sabem que les plantes són de color verd, potser algunes són verd més lluent, altres més fosques… La clorofil·la, el pigment que permet que les plantes produeixin el seu menjar mitjançant la fotosíntesi, és la causant d’aquesta coloració. Llavors, com s’alimenten les plantes que no tenen clorofil·la? Mitjançant una agradable xerrada, coneixerem altres estratègies vegetals per alimentar-se, ja que no totes les espècies són igual de treballadores!
  • Aprenem a trobar els animals del bosc!: Quan fem una excursió a la natura, molts cops anem amb la il·lusió de trobar algun animal, però, malauradament, ells no acostumen a estar esperant-nos, sinó que, més bé, s’amaguen de nosaltres en quant ens detecten. Tot i això, ells segueixen allà encara que no els veiem. A travès d’una explicació amena i divertida, aprendrem a reconèixer els rastres dels animals del bosc i, qui sap, potser així el pròxim cop que anem al camp, els podem trobar!
  • Descobrim els nostres mars!: Tant els animals com els vegetals que viuen al mar són tan importants com els que viuen a la terra, tot i que no siguin tan fàcils de conèixer, ja que no és el nostre medi de vida. No només podem trobar algues i peixos (que ja és bastant), sinó que hi ha molts tipus d’organismes que desconeixem. Explorarem el fons marí amb una entretinguda investigació sobre les nombroses espècies que hi podem trobar a les aigües de les nostres costes!
  • Què podem trobar al cel?: El Sol és l’estrella que ens il·lumina de dia, però quan es pon, es poden observar milions d’estrelles més, algunes més llunyanes i altres més properes. De nit, a més, també podem observar la Lluna, el nostre satèl·lit, la qual va canviant a mesura que passen els dies. A partir d’una interessant interpretació, aprendrem què podem veure al cel segons l’època i la zona del món en què ens trobem, ja que no tot són estels i satèl·lits!
  • Qui viu als nostres boscos?: Molts cops mirem documentals de natura de llocs molt llunyans a casa nostra, pensant sempre que aquí no hi ha cap animal tan espectacular com els que surten en aquelles imatges. No obstant, tenim moltes espècies sorprenents que ni tan sols coneixem. Parlant de biodiversitat, investigarem quins animals podem trobar a la natura, el motiu de perquè són aquests i no altres, com han arribat fins avui i la importància de que no desapareguin.
  • Reconeixem els núvols!: De manera molt freqüent, si mirem al cel, veiem núvols en ell, tot i que la majoria de vegades no sabem ben bé què significa la seva presència. La seva aparició pot indicar diferents fenòmens meteorològics, i diferenciar-los ens podria resultar molt útil en molts aspectes. Amb una descripció detallada dels diversos tipus que podem observar, aprendrem si hem d’agafar el paraigua abans de sortir de casa o si ens hem de deixar la jaqueta.

MÉS OFERTES DE XERRADES

Oferim totes aquestes xerrades i moltes més! Si hi ha qualsevol tema en el qual estiguis interessat/da, no tens més que dir-nos-ho i l'organitzem a la teva mida!